logo new

A shine of brightness and happiness

Indian Light is ver over de grenzen actief om vrouwen zelfstandiger en zelfredzamer te maken.
Een project van de stichting is het realiseren van een Trainingscentrum voor vrouwen in Pauri Gharwal in Noord-India. Het leslokaal is inmiddels af en er worden naailessen en breilessen gegeven. Ook is het een plaats voor culturele activiteiten met zang en dans. De bedoeling van de lessen is om de vrouwen zelfstandiger en zelfredzamer te maken. Binnen de familie, maar ook om bijvoorbeeld producten op de lokale markt te kunnen verkopen. De culturele activiteiten brengen mensen dichter bij elkaar en versterken de gemeenschap. Indian Light werkt samen met Stichting NJASS in India. Bij het realiseren van het trainingscentrum hebben we ook steun gekregen van Stichting. Wilde Ganzen; deze stichting bestrijdt armoede wereldwijd en steunt in dat kader kleinschalige projecten waarbij bevlogen Nederlanders met betrokken lokale mensen samenwerken.

Educatie projecten in India en Suriname

Educatie projecten in India en Suriname

Afgelopen jaar hebben wij meer dan 200 kinderen in India o.a. voorzien van diverse schoolartikelen.

Lees meer

Sport project Nickerie (Suriname)

Sport project Nickerie (Suriname)

In samenwerking met Stichting Jai Hanoeman in Nickerie (Suriname) is dit project gerealiseerd. Stichting Indian Light heeft het project o.a. voorzien van zand voor het speelveld, pionnen en doelnetten. Het project is gestart met circa 22 kinderen.
Project Co-operative Farming

Project Co-operative Farming

Het creƫren van landbouwgrond met bijbehorende afrastering, begeleiding, onderhoud en werktuig zodat de vrouwen in het Noord-Indiase dorp Pauri zelfstandig voedsel kunnen verbouwen om inkomen te generen.

Lees meer

Project Classroom | 2014/2015

Project Classroom | 2014/2015

Het leslokaal in India is gereed en de vrouwen van het Noord-Indiase dorpje Pauri zijn gestart met het volgen van lessen. Na veel inspanning en met hulp van diverse organisaties hebben wij ons lopende project in Noord-India in het dorp Pauri Gharwal, eind vorig jaar 2014 kunnen realiseren.

Lees meer