logo new

indiaday holland 2015indiaday holland 2015

India Day Holland

In 2009 trapten wij af met dit sociaal-maatschappelijk evenement; een middag met een cultureel podium programma, workshops en gastsprekers. Ook worden thema’s ter sprake gebracht op het gebied van o.a. gezondheid en spiritualiteit.

Doel India Day Holland

Primaire doelstelling van India Day Holland is het promoten van de Indiase cultuur in Nederland en het ondersteunen van educatie projecten in het buitenland. Daarnaast zetten wij ons met dit evenement in om geld in te zamelen voor projecten in India en Suriname en bezoeken wij elk jaar het project om het resultaat zelf te zien.

Onze doelstelling van deze editie is om met de opbrengst van dit jaar het project ‘Co-operative Farming’ in Pauri Gharwal (India) af te kunnen ronden. Zie hier voor meer informatie: Co-operative Farming. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met NJASS, onze partner in India. U kunt nog doneren! Helpt u ons mee?

Projecten India Day Holland

In de afgelopen jaren hebben wij met India Day Holland onder andere aan de volgende projecten bijgedragen:

Projecten - India

  • De opbouw van twee extra leslokalen, een watertank voor drinkwater, 85 Schooluniformen en de aanleg van twee buitentoiletten voor de basisschool ‘Late Anoop-Bharti Memorial Public School’ in Pauri Gharwal (Uttarakhand).
  • Project Training Centre Het leslokaal is in 2014 gerealiseerd in samenwerking met onze partners NJASS en Wilde Ganzen.
  • Acht tafels met schoolbanken, twee ventilatoren, 50 schooltassen, schriften en schrijfmateriaal voor de basisscholen Kharapada in Bhubaneswar (Odisha).

Projecten Suriname

  • Sport Project, Stichting Jai Hanoeman in Nickerie Ondersteund in o.a. het voorzien van zand voor het speelveld.
  • Uitbreiding Sitaldien Bibliotheek in Nickerie
Uitbreiding Sitaldien Bibliotheek in Nickerie
Stichting Jai Hanoeman in Nickerie